Ecologie

Aandacht voor het milieu

Hout, de belangrijkste grondstof van Rodanar Pallets, is een kostbaar goed. We beseffen heel goed dat we als houtfabrikant een grote verantwoordelijkheid hebben voor het milieu. Daarom werken we via het PEFC-keurmerk mee aan een duurzaam bosbeheer.

Rodanar Pallets levert pallets met het PEFC-keurmerk: het hout van onze pallets is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Om zeker te weten dat het bosbeheer voldoet aan de principes en criteria van PEFC, worden de bossen beoordeeld door onafhankelijke certificeerders. Zij bekijken niet alleen de beheerplannen maar controleren ook in het bos of die plannen daadwerkelijk worden nageleefd.

 

 

Grondige controle

Rodanar Pallets werkt enkel samen met leveranciers in regio’s waar op een verantwoorde manier aan bosontginning wordt gedaan. De grondstoffen worden goed gecontroleerd en geregistreerd. Ook bij levering vindt een grondig nazicht plaats. Op andere domeinen werkt Rodanar Pallets eveneens aan een groter milieubewustzijn. We proberen de recyclage van houten pallets te stimuleren. En de beschermingsproducten die we gebruiken, zijn milieuvriendelijk.

Zonnepanelenpark

Rodanar Pallets installeerde in 2009 zo’n 2600 m² zonnepanelen, goed voor een productie van 312 KVA, met andere woorden goed voor de helft van de voor een doorsneeproductie nodige elektriciteit. Op die manier trachten wij als producent onze ecologische voetafdruk te verkleinen en op een duurzame manier te produceren.

Wilt u met ons samenwerken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak via
+32 (0)59 27 08 00 of info@rodanarpallets.be.