Houtbehandeling

Houtbehandeling naar wens

Heel wat sectoren stellen hoge hygiëne- en kwaliteitseisen aan de verpakkingen die ze gebruiken. De producten van Rodanar Pallets kunnen worden gedroogd of warmtebehandeld. Ze kunnen ook worden bewerkt met een houtverduurzaamheidsproduct dat schimmelvorming tegengaat.

Palletten, kisten en kratten voor export naar de meeste niet-Europese landen moeten voldoen aan de ISPM15-norm. De producten moeten daarvoor een warmtebehandeling (heat treatment) ondergaan: gedurende 30 minuten moeten ze op een kerntemperatuur van 56°C worden verwarmd. Om aan de stijgende vraag naar behandelde pallets te voldoen, beschikt Rodanar Pallets over zes droogovens.

Specifieke normen

Diverse andere sectoren hebben eveneens specifieke kwaliteitsnormen. Vaak moeten paletten droog en schimmelvrij worden aangeleverd. Het hout kan op vraag van de klant worden behandeld tegen schimmelvorming: het krijgt een oppervlaktebehandeling om het te beschermen tegen de ontwikkeling van schimmels. Onze producten kunnen afhankelijk van de behoefte worden gedroogd (tussen 15 à 22% vochtigheid), warmtebehandeld of bewerkt met een houtverduurzaamheidsproduct dat schimmelvorming tegengaat.

Bekijk hier de ISPM15-norm.

Wilt u met ons samenwerken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak via
+32 (0)59 27 08 00 of info@rodanarpallets.be.