Historiek

Familiebedrijf met geschiedenis

Rodanar Pallets is een Belgisch familiebedrijf in Vlaanderen en sinds 1982 fabrikant van houten palletten, kisten en kratten. In de jarenlange geschiedenis van het bedrijf staan innovatie, kwaliteit en service centraal.

1980

In 1980 startten Roger Grauwet, Daniël Verhelst en Arnold Vermoortel Rodanar op in de Zandvoordsestraat te Oudenburg. De naam werd ontleend aan de eerste letters van de voornamen en het bedrijf specialiseerde zich in de handel van brandhout.

1982

In Oudenburg beginnen we eveneens met de manuele productie van tweewegpallets zonder onderdek voor de bouwnijverheid.

1985

Rodanar verhuist van Oudenburg naar Snaaskerke, in 1 loods van de oude steenbakkerij van Verhelst produceren we brandhout en bouwen we de manuele productie van houten paletten verder uit.

1987

Rodanar stopt met de handel in brandhout.

1990

Rodanar investeert in de eerste productielijn voor de productie van tweewegpallets zonder onderdek.

1998

Rodanar investeert in de eerst productielijn voor de productie van 4-weg pallets.

2000

Rodanar start de samenwerking met OptimaT op. Een enclave wordt opgericht te Snaaskerke, waar in een aparte afdeling op maatgemaakte pallets, kisten en kratten worden geproduceerd.

2007

Rodanar start in een samenwerking met OptimaT een tweede enclave te Lichtervelde.

2010

Rodanar beschikt over  tien hoogtechnologische lijnen en tientallen manuele werkposten verspreid over twee sites. Rodanar beschikt eveneens over 4 droogovens voor het drogen en warmtebehandelen van pallets. Het bedrijf heeft ook uitstekende contacten met zagerijen. Dat alles resulteert in een hoge flexibiliteit, een volgehouden kwaliteitsniveau en een prima service.

Rodanar blijft nieuwe systemen ontwikkelen en zoekt voortdurend naar productverbeteringen om u nog veiliger, doeltreffender en rendabeler te kunnen laten transporteren.

2011

Rodanar investeert in een elfde hoogtechnologische productielijn voor de productie van 4-weg pallets. Op deze lijn worden er volautomatisch 9 pallets per minuut geproduceerd die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Twee bijkomende droogkamers worden geïnstalleerd en de twee enclaves van OptimaT worden gecentraliseerd in de vestiging te Lichtervelde. De massaproductie wordt vanaf heden geproduceerd op de vestiging te Snaaskerke en alle “specialekes” worden geproduceerd te Lichtervelde.

2012

De bedrijfsnaam wordt aangevuld met ‘Pallets’: Rodanar Pallets.

Wilt u met ons samenwerken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak via
+32 (0)59 27 08 00 of info@rodanarpallets.be.